4 διήμερα στην Ευρώπη με λιγότερα από 100 ευρώ



                              4 διήμερα στην Ευρώπη με λιγότερα από 100 ευρώ

 


 Οι γιορτές πέρασαν και εσύ ακόμα προσπαθείς να χάσεις τα κιλά που καβάτζωσες κατά την διάρκεια τους, αλλά μάταια, το ημερολόγιο δείχνει να έχει κολλήσει κάπου μεταξύ τέλη Γενάρη και αρχές Φλεβάρη και η πολυπόθητη Καθαρά Δευτερά ενώ απέχει μόλις μια ανάσα φαίνεται τόσο μα τόσο μακρινή. Αλλά μην σκας εγώ είμαι εδώ με φοβερά ιδεάκια για φοβερά οικονομικά ταξιδάκια που θα σε βγάλουν από την ρουτίνα, θα σε κάνουν να ξεχάσεις και Blue Monday και παραπανήσια κιλά και Μακεδονικό και το όνομα σου το ίδιο. Φτιάξε λοιπόν το πράσινο αντιοξειδωτικό σου τσαγάκι και καθώς θα το πίνεις βλέποντας Survivor ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις.


                                                              Μάλτα
 
                         

Πως θα πάω: Από Αθήνα οι τιμές για πτήσεις στο αεροδρόμιο της Μάλτα ξεκινάνε από 40 Ευρώ με επιστροφή.
Που θα μείνω: Τα ξενοδοχεία στο κέντρο του St. Julians, στη Sliema και στην Βαλέτα ξεκινάνε από 30 Ευρώ το δίκλινο.
Τι θα κάνω: Θα περπατήσεις στα πλακόστρωτα, παραδοσιακά σοκάκια της πρωτεύουσας Βαλέτα και στο λόφο των τριών πόλεων(lIsla ,Birgu και Bormla) , θα επισκεφτείς την μεσαιωνική πόλη της Μdina, θα κολυμπήσεις σε μια από τις πολλές αμμώδης αλλά και βραχώδης παραλίες με τα καταγάλανα νερά, θα περιηγηθείς στα ψαροχώρια Marsaxlokk και στο Popeye village.
Που θα φάω: Στις καντίνες Soul Food στην Valletta και Eat Street Food Truck στην Msida και σε πολλές άλλες που υπάρχουν διάσπαρτες στο νησί μπορείς να βρεις παραδοσιακές μαλτέζικες συνταγές από 2,5 Ευρώ, στο γνωστό La Vida Bar De Tapas μπορείς να φας γευστικά tapas με τις τιμές να ξεκινούν από 4 Ευρώ. Στην περιοχή l-Isla μπορείς να βρεις μικρά παραδοσιακά εστιατόρια που ένα γεύμα με σαλάτα, κυρίως πιάτο και ένα ποτήρι κρασί δεν στοιχίζει πάνω από 10 Ευρώ.
Που θα πιώ:  Στα περισσότερα καφέ του νησιού ο καφές δεν στοιχίζει πάνω από 2 Ευρώ και το απόγευμα στα bars στις pubs στο St Julians μπορείς να πιείς κρασί ή μπύρα με 3 και 4 Ευρώ το ποτήρι αντίστοιχα.

                                                                                                                                Σύνολο: 100ευρω.

Tip: Μια βόλτα μέχρι το γειτονικό νησάκι Gonzo με τα μεγαλιθικά μνημεία και μια βαρκάδα με τις παραδοσιακές χρωματιστές βαρκούλες luzzu κατά μήκος του λιμανιού είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να κάνεις.

   
                                                            Μπολόνια



Πως θα πάω: Οι πτήσεις από Αθήνα ξεκινούν από 40 Ευρώ με επιστροφή και μπορείς να βρεις και χαμηλότερα.
Που θα μείνω:  Tα ξενοδοχεία κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό που απέχει 15 λεπτά περπάτημα από το ιστορικό κέντρο της Μπολόνια ξεκινάνε από 40 Ευρώ το δίκλινο.
Τι θα κάνω: Θα γυρίσεις την ιστορική πόλη την Μπολόνια με ακολουθώντας τις στοές που συνδέουν όλη την πόλη, θα ανέβεις με 3 Ευρώ είσοδο στην ταράτσα του πύργου Assinelli και θα απολαύσεις την καλύτερη θέα της πόλης, θα περιηγηθείς στα πλακόστρωτα σοκάκια και θα θαυμάσεις την Piazza Maggiore και την  βασιλική του Αγίου Πετρονίου.
Τι θα φάω: Η Μπολόνια φημίζεται για το φαγητό της, σε όλη την πόλη θα βρεις πολλές διασκορπισμένες τρατορίες και εστιατόρια όπως τo ECucina Bologna, το Trattoria Dannio και Pizzeria Ristorante La Brace τα οποία προσφέρουν μενού τριών πιάτων με τιμή  εκκίνησης τα 8 ευρώ. Μπορείς να αγοράσεις πίτσα από το Pizza Altero με λίγο παραπάνω από 1 Ευρώ το κομμάτι. Τέλος μπορείς να πιείς το ποτό σου και να απολαύσεις ένα πιάτο γεμάτο από γευστικούς μεζέδες από τον μπουφέ στο happy hour των Ιταλών, γνωστό και ως  Aperittivo κάθε απόγευμα μεταξύ 7 και 9 σε όλα σχεδόν τα bar restaurant της πόλης.
Που θα πιώ: Σε ολόκληρη σχεδόν την πόλη ο καφές δεν ξεπερνάει σε κόστος τα 2 ευρώ και μπορείς να βρεις κρασί και μπύρα σε πολύ χαμηλές τιμές στα γραφικά bars που λειτουργούν κοντά στο πανεπιστήμιο. Επίσης όπως έχουμε ήδη πει στο Aperittivo δηλαδή στο happy hour μπορείς να πιείς και να φας με μόλις 6 Ευρώ.

                                                                                                                                 Συνολο:90 ευρώ.

Tip: Αξίζει να δώσεις 5 Ευρώ και να ανέβεις στην κορυφή του ναού της Παναγίας του Αγίου Λουκά αφού θα έχεις διαβεί την μεγαλύτερη στοά στην Ευρώπη 3,8 χιλιομέτρων με 666 αψίδες.

 
                                                              Μιλάνο 



Πως θα πάω: Άλλη μια από τις πόλεις που η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου είναι γύρω στα 40 Ευρώ με επιστροφή
Που θα μείνω: Υπάρχουν ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνο που οι τιμές τους ξεκινούν από 45 Ευρώ το δίκλινο.
Τι θα κάνω: Όπως όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις έτσι και το Μιλάνο είναι μια πόλη την οποία αξίζει να περπατήσεις, να χαθείς μέσα στα σοκάκια και τα στενά της και θα εξερευνήσεις τους θησαυρούς της την Piazza Dell Duomo με τον καθεδρικό ναό και την στοά του Vittorio Emmanuelle, την Santa Maria Della Grazie με τον Μυστικό Δείπνο του Da Vinci, τις κολόνες του San Lorenzo και τέλος στην περιοχή Naviglii με τα κανάλια της και την κυριακάτικη αγορά της.
Που θα φάω: Μπορείς να φας εξαιρετικά καλοφτιαγμένα sandwiches με φρέσκα υλικά στο Luini στο Tosteria Mi Casa πίσω από το Duomo και σε μικρά μαγαζιά με street food με όλη την πόλη από 2 ευρώ, υπέροχο μεσημεριανό με 3 πιάτα και κρασί από 12 Ευρώ, pizza και μακαρονάδες από take away μαγαζιά με τις τιμές για την πίτσα να ξεκινάνε από 2 Ευρώ το κομμάτι και τις μακαρονάδες από 2,5. Τέλος καταστήματα γνωστής αλυσίδας burger λειτουργούν σε πολλά σημεία της πόλης.
Που θα πιώ: Στην περιοχή Naviglii και στις δυο όχθες του καναλιού μπορείς να πιείς κρασί ή μπύρα από 2 και 3 Ευρώ αντίστοιχα.
                                                                                                             
                                                                                                                                      Σύνολο:90 ευρώ.

Tip: Αξίζει να δώσεις 10 Ευρώ και να δεις από κοντά το αριστούργημα του da Vinci ο Μυστικός Δείπνος ή 9 και να ανέβεις στο καμπαναριό του καθεδρικού του Μιλάνο και να θαυμάσεις την θέα.

 
                                                           Βουκουρέστι



Πως θα πάω: Οι πτήσεις με γνωστή εταιρία ξεκινούν από 40 Ευρώ με επιστροφή
Που θα μείνω: Με 25 Ευρώ το δίκλινο μπορείς να βρεις πολύ καλό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.
Τι θα κάνω: Το Βουκουρέστι το αποκαλούσαν στο παρελθόν το Παρίσι της Ανατολής. Μπορείς να επισκεφτείς το κοινοβούλιο της που είναι το μεγαλύτερο στο κόσμο, να περπατήσεις την λεωφόρο Σταυρουπόλεως με την ομώνυμη εκκλησία και στην παλιά πόλη και στην συνοικία Lipscani και να κάνεις βόλτα στο πάρκο Herastrau και στους κήπους Cismiqiu καθώς και στο υπαίθριο μουσείο χωριό στις όχθες του Δούναβη.
Που θα φάω: Η Ρουμανία μπορεί να ανήκει στην ευρωπαϊκή ένωση αλλά έχει διατηρήσει το δικό της νόμισμα το Lei γι’ αυτό το λόγω το κόστος διαβίωσης είναι αρκετά μικρό. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν σε κάθε γωνιά self service εστιατόρια που μπορείς να βρεις παραδοσιακό street food από 2 Ευρώ. Στα εστιατόρια μπορείς να φας κυρίως με σαλάτα, ορεκτικό και ένα ποτήρι κρασί και να μην ξεπεράσεις τα 15 Ευρώ. Παγωτό και γλυκό με λιγότερα από 3 Ευρώ θα βρεις σε όλα σχεδόν τα μαγαζιά της πόλης.
Που να πιώ: στην παλιά πόλη και στην συνοικία Lipscani χτυπάει η καρδιά της πόλης το βραδύ η τιμή για ένα ποτήρι μπύρα είναι 1,5 με 3 Ευρώ ενώ για ένα ποτήρι κρασί από 2 έως 4.

                                                                                                                                Συνολο:70 ευρώ.

Tip: Δίνοντας 3,20 ευρώ μπορείς να επισκεφτείς την λίμνη Snagov. Στο μοναστήρι που βρίσκετε στο μικρό νησάκι η παραδόσεις λένε πως είναι θαμμένος ο Vlad #3 γνωστός και ως Κόμης Δράκουλας.




Μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε κάπου στο διαδίκτυο , να τρώτε, να αγαπάτε, να προσέχετε και να ταξιδεύετε.


Billakosssss




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουδαπέστη

5 προορισμοί στην Ευρώπη με λιγότερα απο 100 ευρώ

Road Trip στην Μεσσηνία

Ναύπλιο: Μετρώντας τα σκαλοπάτια του Παλαμηδίου

Βιέννη:Ταξίδι στο χρόνο

Λιβαδειά: Ένας παρεξηγημένος προορισμός

Χαλκίδα : H πόλη των τρελών νερών.