5 προορισμοί στην Ευρώπη με λιγότερα απο 100 ευρώ





Δώρο Χριστουγέννων, στην σκέψη και μόνο πως ο άδειος ταλαιπωρημένος σου τραπεζικός λογαριασμός θα γεμίσει με χρήμα (καλά πλάκα κάνω) σε γεμίζει χαρά. Φαντάζεσαι ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, παραλίες με χρυσή άμμο, καταγάλανα νερά και μοχίτα, μακριά από όλους και από όλα. Ξαφνικά η πραγματικότητα σε χαστουκίζει δυνατά στο πρόσωπο και σου φωνάζει «Σήμα αυτοκινήτου», «ΕΝΦΥΑ», «δώρα για βαφτιστήρια, ανίψια, θείες, θείους, ξαδέρφες και την κουτσομπόλα του γραφείου μπας και την βγάλεις και φέτος καθαρή και δεν σε πιάσει στο στόμα της». Και ο εξωτικός προορισμός μετατρέπεται στην Αθήνα του 2017, και η παραλία με την άμμο είναι πλέον το μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας παραμονή πρωτοχρονιάς και τα μοχίτα είναι σακούλες και τσάντες με τα τελευταία ψώνια και εσύ είσαι ήδη κομμάτια και θέλεις να ξαπλώσεις και να κοιμηθείς μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Μην σε παίρνει όμως από κάτω, όχι μην χαίρεσαι τα Χριστούγεννα θα είσαι στην Αθήνα αλλά με λίγη σωστή διαχείριση των οικονομικών σου και ένα μπουζούκι λιγότερο μπορείς να φύγεις με το νέο χρόνο ένα υπέροχο διήμερο σε μια υπέροχη τιμή.   



                                                                       Βουδαπέστη




Πως θα πάω: Από Αθήνα οι τιμές για πτήσεις στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ξεκινάνε από 40 ευρώ με επιστροφή.
Που θα μείνω: Τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Βουδαπέστης ξεκινάνε από 25 ευρώ το δίκλινο.
Τι θα κάνω: Θα περπατήσεις στην Πέστη και στην Βούδα, θα δεις το κοινοβούλιο, τον ναό του Αγίου Στεφάνου, την παλιά πόλη της Βούδας με την εκκλησία του Ματθίας και τον προμαχώνα των ψαράδων, θα κάνεις βόλτα στην citadella και στο κάστρο της Βούδας.
Που θα φάω:  Στον δεύτερο όροφο της κεντρικής αγοράς με ταβάνι 5 ευρώ το πιάτο. Σε κιόσκια στους κεντρικούς δρόμους παραδοσιακές γεύσεις με 3 ευρώ. Τα τουριστικά μενού στα εστιατόρια ξεκινούν από 7 ευρώ τα δύο πιάτα συν ένα ποτήρι κρασί
Που θα πιώ: Στα ruin bars στην εβραϊκή συνοικία με 2,5 ευρώ το ποτήρι το κρασί και 10 το μπουκάλι.

                                                                                                                                Σύνολο: 80ευρω.

Tip: Και επειδή σε τάραξα στην οικονομία και στο ποδαρόδρομο θα σου προτείνω μια βόλτα για χαλάρωση σε κάποιο από τα ιαματικά λουτρά της πόλης με είσοδο μόλις 10ευρω.

   
                                                                          Ρώμη



Πως θα πάω: Οι πτήσεις από Αθήνα ξεκινούν από 40 ευρώ με επιστροφή και μπορείς να βρεις και χαμηλότερα.
Που θα μείνω: Μεταξύ ιστορικού κέντρου και Βατικανού μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα ξενοδοχεία με 30 ευρώ το δίκλινο.
Τι θα κάνω: Θα περπατήσεις σε όλα τα σοκάκια της Ρώμης, θα δεις την Fontana di trevi, την piazza navona, την piazza del popolo, τα Spanish steps, το Κολοσσαίο και την ρωμαϊκή αγορά, θα δεις τα γραφικά σοκάκια της Trastevere και την θέα από το Gianicolo, θα περιηγηθείς στους κήπους της βίλας Borghese, θα δεις το Βατικανό και θα μπεις στην εκκλησία του αγίου Πέτρου, αν θες να ανέβεις στην κορυφή η είσοδος είναι μόνο 6 ευρώ.
Τι θα φάω: σε πολλά σημεία της πόλης θα βρεις πίτσα με το μέτρο από 2 ευρώ το κομμάτι, επίσης θα βρεις self service μαγαζιά με παραδοσιακές γεύσεις γύρω στα 7 ευρώ το γεύμα με σαλάτα, ορεκτικό και ένα κυρίως.
Που θα πιώ: Στην Trastevere θα βρεις κλασικές παραδοσιακές pubs που σερβίρουν μπύρα από 2 ευρώ και κρασί στα 3ευρω το ποτήρι

                                                                                                                                 Συνολο:80 ευρώ.

Tip: Και επειδή πάλι σε έβγαλα πολύ στο τζάμπα, με τα χρήματα που σου περίσσεψαν φέρε μου ένα σουβενίρ από τα μαγαζάκια που θα βρεις παράλληλα με τον Τίβερη μπροστά στο castle san Angelo, και αν όχι για εμένα φέρε για κάποιον δικό σου βρε τσιφούτη.


                                                                                Σόφια



Πως θα πάω: Άλλη μια από τις πόλεις που η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου είναι γύρω στα 40 ευρώ με επιστροφή
Που θα μείνω: Υπάρχουν ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της Σόφιας που οι τιμές τους ξεκινούν από 25 ευρώ το δίκλινο.
Τι θα κάνω: Θα περπατήσεις στο λιθόστρωτο  ιστορικό κέντρο της πόλης που μετράει πάνω από 200 χρόνια ιστορία, θα χαζέψεις τα  ιστορικά μνημεία και τους ναούς του Αλεξάνδρου Νιεφσκι, Boyana και Sofia Nedelya και θα κάνεις βόλτα στα πάρκα της πόλης.
Που θα φάω: Σε πολλά σημεία της πόλης ειδικά κοντά στην στάση του μετρό πανεπιστήμιο θα βρεις παραδοσιακές ταβέρνες που το κόστος για μια σαλάτα ένα ορεκτικό και ένα κυρίως και ένα ποτήρι κρασί δεν ξεπερνάει τα δέκα ευρώ. Σε κιόσκια με παραδοσιακές γεύσεις από 3 ευρώ.
Που θα πιώ: Στην στάση του μετρό πανεπιστήμιο θα βρεις πολλά και οικονομικά μαγαζιά  με 2 ευρώ το ποτήρι η μπύρα, 3 το κρασί και 4 το κοκτέιλ.
                                                                                                              
                                                                                                                                      Σύνολο:75 ευρώ.

Tip: και επειδή πάλι σε έφταιξα μια βόλτα στο γειτονικό βουνό Vitoshka για σκι με 15 ευρώ είναι μια πολυτέλεια την οποία χρωστάς στον εαυτό σου.  


 
                                                                               Βαρσοβία




Πως θα πάω: Οι πτήσεις με γνωστή εταιρία ξεκινούν από 40 ευρώ με επιστροφή
Που θα μείνω: Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι γύρω στα 40 ευρώ το δίκλινο.
Τι θα κάνω: Η Βαρσοβία σαν πρωτεύουσα της Πολωνίας έχει πάρα πολλά και δωρεάν να προσφέρει στον επισκέπτη. Θα περιηγηθείς στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης και θα χαζέψεις το βασιλικό κάστρο, τα κτίρια και τις εκκλησίες, την πλατεία της αγοράς και την πλατεία του κάστρου. Θα κάνεις μια βόλτα στα πάρκα Lazienki, Wilanow και Saxon. Θα περπατήσεις στα εναπομείναντα τμήματα από το γκέτο της Βαρσοβίας και θα θαυμάσεις την καλύτερη θέα της πόλης από τον 30ο όροφο του ανακτόρου πολιτισμού και επιστήμης.
Που θα φάω: Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τα γνωστά σε όλη την Ευρώπη milk bars στα οποία μπορείς να βρεις μενού με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και κρασί στα 10ευρω. Στο δρόμο στα κιόσκια που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη την πόλη σου δίνουν την δυνατότητα να φας παραδοσιακές γεύσεις με 3 ευρώ.
Που να πιώ: Όπου και να πιείς στην πολωνική πρωτεύουσα δεν θα πληρώσεις πάνω από 3 ευρώ το ποτήρι το κρασί και 3 ευρώ το ποτήρι την μπύρα.

                                                                                                                                Συνολο:85 ευρώ.

Tip: Δίνοντας 1,20 ευρώ μπορείς να ανέβεις τα 100 σκαλοπάτια του καμπαναριού της αγίας Άννας και θα θαυμάσεις πανοραμικά την παλιά πόλη της Βαρσοβίας.


                                                                         Μπρατισλάβα




Πως θα πάω: Το κόστος της πτήσης με επιστροφή και εδώ ξεκινάει από 40 ευρώ.
Που θα μείνω: Στο ιστορικό κέντρο της πόλης οι τιμές για δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 25 ευρώ.
Τι θα κάνω: Θα περιηγηθείς στα σοκάκια και της πλατείες της παλιάς πόλης, θα παρατηρήσεις τα κτίρια, τους ναούς και τα μπρούτζινα αγάλματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Θα επισκεφτείς το κάστρο της Μπρατισλάβα και θα απολαύσεις από τους κήπους του την καλύτερη θέα της πόλης. Θα ακολουθήσεις την διαδρομή της στέψης των βασιλιάδων που σου δείχνουν οι κορώνες στις πλάκες από την πύλη του αγίου Μιχαήλ μέχρι τον ναό του αγίου Μαρτίνου. Με 1,20 τιμή εισιτήριου για το λεωφορείο θα πας στο Devin castle 20 λεπτά απόσταση από το κέντρο
Που θα φάω: Τα περισσότερα εστιατόρια στο κέντρο έχουν μεσημεριανό με 3 έως 4,5 ευρώ για σούπα και ένα κυρίως πιάτο και από 7,5 ευρώ βραδινό με σαλάτα και ένα κυρίως. Υπάρχουν επίσης πολλά self service μαγαζιά που πουλάνε παραδοσιακές νοστιμιές από 3 ως 5 ευρώ.
Που θα πιώ: Η πλειονότητα των bars σερβίρουν μπύρα από 1,5 ευρώ και κρασί από 2.

                                                                                                                                       Συνολο:75 ευρώ.

Tip: Επειδή η Μπρατισλάβα είναι μια εξαιρετικά οικονομική επιλογή και σίγουρα σου έχουν περισσέψει μερικά χρήματα αξίζει τον κόπο να ανέβεις στον πύργο σε σχήμα UFO στην νέα γέφυρα και να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα με 7,4 ευρώ είσοδο.






Μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε κάπου στο διαδίκτυο, να τρώτε, να αγαπάτε, να προσέχετε και να ταξιδεύετε.


Billakosssss

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουδαπέστη

Road Trip στην Μεσσηνία

Ναύπλιο: Μετρώντας τα σκαλοπάτια του Παλαμηδίου

Βιέννη:Ταξίδι στο χρόνο

Λιβαδειά: Ένας παρεξηγημένος προορισμός

Χαλκίδα : H πόλη των τρελών νερών.